+36-30/521-3232 drlevayendre@gmail.com

Ingatlanvásárlás ügyvédi díj

Az ingatlan adásvételi szerződéseket minden esetben ügyvédnek kell ellenjegyeznie. Az ingatlanokat érintő jogügyletekben és azok lebonyolításában mindkét fél érdekeit képviselem. Cél, hogy az általam készített szerződések megfelelnek a jogszabályban előírtaknak.

Ügyvédi irodámban, Szeged belvárosában, kellemes környezetben, előzetes bejelentkezés alapján várom a meglévő és leendő ügyfeleimet.  Forduljon hozzám bizalommal ingatlan adásvétellel, ingatlancserével, ajándékozással, ingatlanbérlettel, ingatlanhasználati szerződésekkel kapcsolatban.

Ingatlanvásárlás ügyvédi díj

Az ügyvédi munkadíj mindig szabad megállapodás tárgyát képezi, hiszen mértéke jellemzően attól függ, hogy az ügy mennyire összetett, illetve, hogy mekkora az ügylet tárgyának az értéke, és ehhez milyen mértékű ügyvédi felelősség társul.

Általában véve ingatlan adásvétel esetén az ügyvédi költség az ingatlan vételárának kb. 0,8-1%-a.

Kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy ügyfeleim részére mindig több megoldást is felkínáljak, hogy mindenki a számára legjobb és leggazdaságosabb jogi megoldást választhassa.

Amennyiben ügyvédi segítségre van szüksége, a szakterületeimről itt tájékozódhat. 

Ingatlanvásárlás ügyvédi díj

Ingatlan adásvételi szerződés menete

Szerződéskötés előtt mind az eladó, mind a vevő megküldi részemre emailben a szerződéskötéshez szükséges adatokat. Hitel esetén még szükséges a hitelt nyujtó bank elvárásaira a szerződéshez. Szerződéskötés előtt a legfrissebb tulajdoni lapot lehívom a Földhivatal nyilvántartásából, és ellenőrzöm, hogy nincs-e rajta teher.

Ezután megírom az adásvételi szerződés tervezetét, amit mindkét félnek emailben továbbítok ellenőrzésre. Itt természetesen bármit lehet módosítani, amennyiben mindkét fél beleegyezik.

Ha mindkét fél megfelelőnek találja az adásvételi szerződést akkor a szerződő felek személyesen megjelennek a szegedi irodámban aláírni a szerződést.

Az adásvételi szerződés alárása és ellenjegyzése után a lehető leghamarabb elviszem a szerződés a Földhivatalba. Amint a Földhivatal megküldi részemre az ingatlan bejegyzését, azt továbbítom az ügyfelemnek.

Ingatlanvásárlás ügyvédi díj

Jogi tanácsadásra van szüksége?

Amennyiben szeretne jogi tanácsot kérni, kérem töltse ki az alábbi űrlapot. Az üzenetekre 24 órán belül válaszolok.
Tájékoztatom, hogy emailben és telefonon kizárólag általános tájékoztatásra és időpontegyeztetésre van lehetőség.
Részletes tájékoztatást egy-egy ügyről személyes, jogi tanácsadás keretében tudok adni, ahol a megtudott információk alapján
tájékoztatom Önt a legjobb megoldásról.

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.