+36-30/521-3232 drlevayendre@gmail.com

Ajándékozási szerződés ügyvédi díja

Az ingatlan adásvételi szerződéseket minden esetben ügyvédnek kell ellenjegyeznie. Az ingatlanokat érintő jogügyletekben és azok lebonyolításában mindkét fél érdekeit képviselem. Cél, hogy az általam készített szerződések megfelelnek a jogszabályban előírtaknak.

Ügyvédi irodámban, Szeged belvárosában, kellemes környezetben, előzetes bejelentkezés alapján várom a meglévő és leendő ügyfeleimet.  Forduljon hozzám bizalommal ingatlan adásvétellel, ingatlancserével, ajándékozással, ingatlanbérlettel, ingatlanhasználati szerződésekkel kapcsolatban.

Ajándékozási szerződés ügyvédi díja

Az ügyvédi munkadíj mindig szabad megállapodás tárgyát képezi, hiszen mértéke jellemzően attól függ, hogy az ügy mennyire összetett, illetve, hogy mekkora az ügylet tárgyának az értéke, és ehhez milyen mértékű ügyvédi felelősség társul.

Általában véve ingatlan adásvétel esetén az ügyvédi költség az ingatlan vételárának kb. 0,8-1%-a.

Kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy ügyfeleim részére mindig több megoldást is felkínáljak, hogy mindenki a számára legjobb és leggazdaságosabb jogi megoldást választhassa.

Amennyiben ügyvédi segítségre van szüksége, a szakterületeimről itt tájékozódhat. 

Ajándékozási szerződés ügyvédi díja

Ingatlan adásvételi szerződés menete

Szerződéskötés előtt mind az eladó, mind a vevő megküldi részemre emailben a szerződéskötéshez szükséges adatokat. Hitel esetén még szükséges a hitelt nyujtó bank elvárásaira a szerződéshez. Szerződéskötés előtt a legfrissebb tulajdoni lapot lehívom a Földhivatal nyilvántartásából, és ellenőrzöm, hogy nincs-e rajta teher.

Ezután megírom az adásvételi szerződés tervezetét, amit mindkét félnek emailben továbbítok ellenőrzésre. Itt természetesen bármit lehet módosítani, amennyiben mindkét fél beleegyezik.

Ha mindkét fél megfelelőnek találja az adásvételi szerződést akkor a szerződő felek személyesen megjelennek a szegedi irodámban aláírni a szerződést.

Az adásvételi szerződés alárása és ellenjegyzése után a lehető leghamarabb elviszem a szerződés a Földhivatalba. Amint a Földhivatal megküldi részemre az ingatlan bejegyzését, azt továbbítom az ügyfelemnek.

Ajándékozási szerződés ügyvédi díja

Jogi tanácsadásra van szüksége?

Amennyiben jogi tanácsadásra szeretne időpontot kérni, kérem töltse ki az alábbi űrlapot. Az üzenetekre 24 órán belül válaszolok.

Tájékoztatom, hogy emailben és telefonon kizárólag általános tájékoztatásra és időpontegyeztetésre van lehetőség.
Részletes tájékoztatást egy-egy ügyről személyes, jogi tanácsadás keretében tudok adni, ahol a megtudott információk alapján
tájékoztatom Önt a legjobb megoldásról.

Új mező

Jogi tanácsadás távolról

Azok ügyfelek számára, akik külföldön vagy Szegedtől távol tartózkodnak, és nincs lehetőségük, hogy a szegedi irodámba eljöjjenek, Skype, Viber illetve Whatsapp kapcsolaton keresztül is lehetőség van jogi tanácsadást kérni. 
Ilyen esetekben egy díjbekérőt küldök ki, és amint az összeg beérkezik egyeztetünk az időpontról.