+36-30/521-3232 drlevayendre@gmail.com

Öröklési jog

Öröklési jog, hagyatéki eljárásban való képviselet

Az elhunyt szerettünk elvesztése egy tragédia minden családtag számára. A rokon elvesztése után elődordulhat hogy az örökösök egyből megjelennek és igényt tartanak a családi vagyonra, meg sem várva a hagyatéki eljárás kezdetét. Ilyen esetekeben lényeges ügyvédi segítséget kérnie, aki tájékoztatja Önt a jogairól az eset megismerése után. Minden eset különböző, ezért is fontos számomra, hogy ügyfeleimet tájékoztassam a jogaikről, lehetőségeikről az adott ügyben.

Már a hagyatéki eljárás megkezdése előtt érdemes jogi segítséget kérnie, hogy Ön is nyugodt legyen hogy a választott ügyvéd végigkíséri a hagyatéki eljárást és tájékoztatja Önt a lehetőségeiről, jogairól. Több hagyatéki ügyben is segítettem ügyfeleimnek már a haláleset bekövetkezte után.

Ügyvédi irodámban, Szeged belvárosában, kellemes környezetben, előzetes bejelentkezés alapján várom a meglévő és leendő ügyfeleimet. Forduljon hozzám bizalommal végrendelet, örökösödési szerződés elkészítésével, hagyatéki ügyekkel kapcsolatban.

öröklési jog

Amennyiben hagyatékkal, örökléssel kapcsolatos kérdése lenne, akkor az alábbiakban tudok Önnek segíteni:

Végrendelet, öröklési szerződés elkészítése

Jogi tanácsadás

Képviselet hagyatéki eljárásban és hagyatéki perben

Peren kívüli egyezség létrehozása

További szakterületeim

Polgárjog

Peres- és peren kívüli eljárásokban való képviselet.

Család jog

Házassággal, élettársi kapcsolattal, házassági vagyonjoggal, gyermekelhelyezéssel, gyermektartással kapcsolatos peres és peren kívüli eljárásokban, egyeztetésekben való képviselet.

Ingatlan, adásvétel

Ingatlan adásvétel, ingatlancsere, ajándékozás, ingatlanbérlet, ingatlanhasználati szerződések.
Közös tulajdon megszüntetése. Társasház alapítás, társasházak képviselete. Teljes körű képviselet a földhivatali és más hatóságok előtti eljárásokban.

Büntetőjog

Sértetti képviselet, védelem ellátása a büntető- és szabálysértési eljárás valamennyi szakaszában, a nyomozás megindításától a jogerős ítélet meghozataláig.

Öröklési ügyvéd

Végrendelet, öröklési szerződés, halál estére szóló ajándékozás elkészítése. Hagyatéki eljárás és az örökléssel kapcsolatos igények bírósági érvényesítése során képviselet.

Szerződések, okiratok

Szerződések készítése (adásvételi-, csere- és ajándékozási, bérleti és használati jogot biztosító, öröklési-, tartási-, életjáradéki, vállalkozási, megbízási, kölcsön, stb.) Okiratszerkesztés és ügyvédi képviselet, egyéb okiratok elkészítése, véleményezése.

Munkajog

Jogviszony létrehozása, megszüntetése, munkáltatói intézkedések előkészítése, véleményezése, perképviselet ellátása a munkaügyi jogvitákban. Munkaviszonnyal vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal kapcsolatos jogi kérdések.

Kártérítések

Személyiségi jogok megsértéséből, munka-, illetve közlekedési balesetből eredő károkozás során képviselet. Szerződésszegésből, egyéb károkozó magatartásból eredő károk érvényesítése.

Szabálysértések

Szabálysértési eljárás való képviselet valamennyi szakaszában, a nyomozás megindításától a jogerős ítélet meghozataláig.

Problémája van és jogi tanácsadásra lenne szüksége?

Kérjen időpontot vagy írjon üzenetet és egy jogi tanácsadás keretében tájékoztatom Önt a tényekről és a lehetőségekről.
Az üzenetekre 24 órán belül válaszolok.